ah-lu-sunnah waldjamaa3a met de begrip van de selefoes saalih
Shaych Saalih al-Fawzaan

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Geleerden
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Oum 'Abdul-Qadir
Modertor


Geregistreerd op: 15 Mei 2008
Berichten: 58

BerichtGeplaatst: 15-05-2008 23:33:48    Onderwerp: Shaych Saalih al-Fawzaan Reageren met citaat
Shaych Saalih al-Fawzaan

Wednesday 18 July 2007
Zijn Naam en Afkomst:

Hij is de weledele Shaych Dr. Saalih ibn Fawzaan ibn 'Abdoellaah (hafidhehoellaah) van de familie Fawzaan van de mensen/stam van ash-Shamaasieyah .

Zijn Geboorte, Opvoeding en Studie:

Hij werd geboren in 1354 N.H./1933 N.C. Zijn vader overleed toen hij nog jong was en dus werd hij opgevoed door zijn familie. Hij leerde de Edele Qor’aan, de grondbeginselen voor lezen en schrijven, van de Iemaam van de Masdjied in de stad, die een absoluut kundige voordrager was. Dat was de Shaykh Hamoed Ibn Soelaymaan at-Talaal, die later tot rechter werd aangesteld in de stad van Darieyah (niet Dar`iyyah in Riyaadh) in de regio van Qasiem.

Hij studeerde later aan de staatsschool, toen die werd geopend in ash-Shamaasieyah in het jaar 1369 N.H./1948 N.C. Hij voltooide zijn studies op de Faysalieyah school in Boeraydah in het jaar 1371 N.H./1950 N.C. en werd toen benoemd als schoolleraar voor minderjarigen. Daarna trad hij toe tot het educatieve instituut in Boeraydah toen het werd geopend in het jaar 1373 N.H./1952 N.C. Vervolgens trad hij toe tot de faculteit van Sharie`ah (op de universiteit van Iemaam Mohammed ibn Sa’oed) in Riyaadh en slaagde daarvoor in 1381 N.H./1960 N.C. Daarna behaalde hij zijn Master Degree in Fiqh, en later een Doctoraal van dezelfde faculteit, dat ook gespecialiseerd is in Fiqh.

Zijn Functies en Benoemingen:

Na de afronding van zijn studie aan de Faculteit van Sharie`ah, werd hij benoemd tot leraar binnen het educatieve instituut in Riyaadh, toen werd hij overgebracht tot het onderwijzen in de Faculteit van Sharie`ah. Vervolgens, werd hij overgebracht tot het geven van onderwijs aan de Afdeling voor Hogere Studies binnen de Faculteit voor de Principes van de Religie (Oesoel ad-Dien). Daarna werd hij overgezet tot het geven van onderwijs aan het Hoogste Gerechtshof van Justitie, waarvoor hij als hoofd werd benoemd. Daarna keerde hij terug tot het geven van les, nadat zijn periode als bestuurshoofd tot een einde kwam. Hij werd toen tot lid benoemd van het Permanente Comité voor Islaamitische Onderzoek en Fataawah, waar hij tot vandaag de dag nog mee door gaat.

De weledele Shaych is een lid van de raad van Grote Geleerden, en een lid van de Fiqh Comité in Mekkah (deel van ar-Raabitah), en een lid van het Comité voor Toezicht over de Uitnodigers (Doe`aat) in Hadj, terwijl hij ook als voorzitter optreed (zijn feitelijke hoofd rol) in het lidmaatschap van de Permanente Comité voor Islaamitisch Onderzoek en Fataawa. Hij is ook de Iemaam, Chatieb en leraar aan de Prins Mut`ib Ibn `Abdul-`Azeez masdjied in al-Malaz.

Hij neemt ook deel aan het beantwoorden van vragen in de radio programma “Noeroen`alaa ad-Darb”, verder neemt hij ook deel aan een aantal Islaamitische Onderzoekspublicaties bij de Raad voor (Islaamitisch) Onderzoek, Studies, Theorieën en Fataawa, die verzameld worden en dan worden gepubliceerd. De weledele Shaych doet ook mee in het controleren van een aantal van deze onderzoeken op het Doctoraal examen en op het Doctoraal Niveau.

Hij heeft verschillende studenten van kennis, die vaak zijn regelmatige bijeenkomsten en lessen bijwonen.

Zijn Leraren:

Hijzelf studeerde aan de hand van een aantal prominente geleerden en juristen, de meest opvallende van hen waren:

De weledele Shaych 'Abdoel-'Aziez bin Baaz (rahiemehoellaah);

De weledele Shaych 'Abdoellaah ibn Hoemayd (rahiemehoellaah);

De grote Shaych Mohammed al-Amien ash-Shanqietie (rahiemehoellaah);

De weledele Shaych 'Abdoer-Razzaaq 'Afiefie (rahiemehoellaah);

De weledele Shaych Saalih Ibn 'Abdoer-Rahmaan as-Soekaytie (hafidhehoellaah);

De weledele Shaych Saalih Ibn Ibraahiem al-Bulayhee (hafidhehoellaah);

De weledele Shaych Mohammed Ibn Subayyal (hafidhehoellaah);

De weledele Shaych 'Abdoellaah Ibn Saalih al-Choelayfie (hafidhehoellaah);

De weledele Shaych Ibraahiem Ibn 'Oebayd al-'Abd al-Mohsin (hafidhehoellaah);

De weledele Shaych Saalih al-'Alie an-Naasi (hafidhehoellaah);

Ook studeerde hij onder verschillende geleerden van de Al-Azhar Universiteit (Egypte) die gespecialiseerd zijn in Hadieth, Tafsier en de Arabische taal.

Zijn Werken:

Hij heeft een grote rol gespeeld in het uitnodigen naar Allaah en het les geven, het uitvaardigen van Fataawa, Choetbah's en wetenschappelijke weerleggingen.

Het aantal boeken dat hij geschreven heeft zijn veeltallig, echter de volgende zijn slechts een handje vol hieruit: Sharh al-'Aqiedatoel-Waasitiyyah, al-Irshaad ilaas-Sahiehil-I'tiqaad, al-Moelach-chas al-Fiqhie, Eten en de Regels desbetreffende het Slachten en Jagen, welk een onderdeel is geweest van zijn Doctoraat. Ook at-Tahqieqaat al-Mardiyyah over het erfrecht welk een onderdeel is van zijn Masters Degree. Verdere titels zijn, Regelgeving desbetreffende de Gelovige Vrouwen, en een weerlegging van Yoesoef Qaradaawi`s boek al-Halaal wal-Haraam.

De Shaych's officiële website is:

http://www.alfawzan.ws

Moge Allaah Shaych Saalih al-Fauwzaan een lang goed en vroom leven geven, en moge Hij het mogelijkmaken dat wij allen in de voetsporen van de geleerden treden. Amien.
_________________
''..En vreest een Dag waarop de ene ziel niets voor de andere ziel kan doen en er geen losprijs van haar aanvaard zal worden, geen voorspraak zal haar baten. En zij zullen niet geholpen worden.'' (2:123)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Geleerden Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum