ah-lu-sunnah waldjamaa3a met de begrip van de selefoes saalih
Qardawi

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Weerleggingen van dwaling
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
ah-lu-sunnah
Admin


Geregistreerd op: 15 Mei 2008
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: 15-05-2008 21:38:53    Onderwerp: Qardawi Reageren met citaat
Ahmed an-Nedjmie hafidahoellah:Shaych Ahmed an-Nedjmie over Yoesoef al-Qardaawie

Genomen van zijn introductie van het boek: Raf’ul-Lithaam ‘an Mukhaalafat-il-Qaradaawee Li-Sharee’at-il-Islaam [Al-Qaradaawee’s tegenstellingen tegenover de wetgeving van de Islaam Ontsluiert] van Ahmad bin Muhammad bin Mansoor al-‘Adeenee.

Alle aanbidding aan Allaah en moge Zijn vrede en zegeningen neerdalen op de boodschapper van Allah, zijn familie en zijn metgezellen. Om verder te gaan: Ahmad bin Mohammad bin Mansoor Al-‘Adeenee, moge Allaah hem succes schenken, presenteerde mij het boek “Ontsluiert Al-Qaradaawee’s tegenover de religie van de Islam.”[1]

Na het boek te hebben bekeken, zag ik dat Shaych, Ahmad Al-‘Adeenee al-Yamanee, Yoosuf Al-Qaradaawee weerlegde in veel van zijn overdreven/beledigende claims en afwijkingen/afdwalingen, die staan geschreven in zijn boeken, interviews en religieuze uitspraken, die zijn gedistributeerd en uitgegeven in een aantal nieuwsbladen en tijdschriften. Hij weerlegde hem in de volgende onderwerpen:

1. Zijn oproep om joden en christenen lief te hebben, negeert compleet wat staat geschreven in de teksten aangaande het verbod op dit.

2. Zijn oproep om alle religies samen te brengen, en zijn aanwezigheid bij veel conferenties om dit te promoten.

3. Zijn claim dat Djihaad alleen is toegestaan als het om defensieve motieven draait, terwijl hij negeert wat er in de Qor`aan staat en de soenna betreffende het bevel voor dit tegen alle ongelovigen.

4. Zijn claim dat democratie hetzelfde is als Shuraa (in Islaam), en zijn claim dat zijn deur wijd open staat als het gaat om de Islaamitische Fiqh.

5. Dat hij toestaat dat vrouwen mogen participeren in het parlement en zijn claim dat zij kan kiezen en gekozen mag worden.

6. Dat hij toestaat dat er een partijgeest kan zijn en verdeeldheid, hij beweert dat dit allemaal een “veiligheids-klep” voor de ummah is en dat het te vergelijken is met meerdere madhaahib voor Islaamitische Fiqh.

7. Zijn oproep om Soefisme en Selefie te mixen met als doel de Selefie te ‘Sufiseren’ en de Soefie te ‘Selefieseren’.

8. En hij weerlegt nog meer lichtzinnige stomme en afwijkende claims van deze man, wat de Religie kapotmaakt in de fundering ervan en sloopt de structuur waar het op gebouwd is.En Shaych Ahmad bin Mohammad Al-‘Adeenee Al-Yamanee, moge Allah hem belonen, heeft hem inderdaad weerlegt met teksten uit de Qur’an en de Soenna en wat is overgeleverd op de Selefie van de ummah, met een complete onbeantwoordbare weerlegging. Dus mag Allaah hem belonen en zegenen. En ik moedig de studenten van kennis aan dit boek te lezen omdat hij een ziekte erin beschrijft en hoe deze te genezen. En hij heeft van ons onze smeekbedes voor hem dat Allah hem moge assisteren en hem succes brengen. Moge Allah zijn vrede en zegeningen op onze profeet Mohammed, zijn familie en metgezellen neerzenden.

Shaych Ahmad bin Yahyaa An-Nadjmie
Djizaan, Saamitah 6/17/1420
Vertaald door een Zuster (djazaaha allaahoe ghairan)

[1] Notitie van de vertaler: Dit boek is geintroduceert door meerdere zeer bekende Selefie geleerden, zoals Shaych Muqbil bin Haadee Al-Waadi’ee (rahimahullaah) die zegt: “En onder de oproepers van dwaling in onze tijd is deze Yoesoef bin ‘Abdillaah Al-Qaradaawee, the Muftee van Qatar, hij is de woordvoerder geworden van de vijanden van Islam. Dus hij heeft zijn tong en pen in dienst gesteld in de oorlog tegen de Religie van de Islam. En Shaych Muhammad bin ‘Abdillaah Al-Imaam (hafidhahullaah) heeft gezegd in de introductie van het boek: “Ik heb het boek van mijn nobele broeder in ogenschouw genomen, Ahmad Mansoor Al-‘Adeenee, betitelde “Raf’ul-Lithaam”, en ik kwam erachter dat mijn broeder de realiteit ontsluierd en bekend maakt. En wie niet verborgen zal worden door de nacht de dag zal het nooit lukken om hem te verbergen. De broeder spreekt over een aantal voorbeelden van afdwalingen van Al-Qaradaawee. En deze zijn genoeg voor degene die zoekt naar de waarheid en die zich daaraan vast wilt houden, en wiens doel het is om het te bemachtigen. Omdat de geleerden een aanval zijn begonnen tegen Muhammad Al-Ghazaalee toen hij enorm dwalende claims deed, dan (zeg ik) Al-Qaradaawee is zijn opvolger (khaleefah). En hij is de tweede Ghazaalee van onze tijd.”

(www.selefiepublikaties.com)

op spubs.com over hem
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Weerleggingen van dwaling Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum