ah-lu-sunnah waldjamaa3a met de begrip van de selefoes saalih
Het Openbaren van iemands indentiteit op fora ....

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Algemeen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
ah-lu-sunnah
Admin


Geregistreerd op: 15 Mei 2008
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: 15-05-2008 21:18:14    Onderwerp: Het Openbaren van iemands indentiteit op fora .... Reageren met citaat
Uitnodiging en Verzoek betreffende het Openbaren van Iemands Identiteit op Fora en Discussiegroepen

Geschreven door Shaych
'Obaid bin ‘Abdillaah Al-Djaabirie


Alle Lof en Dank komen toe aan Allaah, de Heer van de gehele schepping. Er is geen vijandigheid behalve voor de onderdrukkers. Ik getuig dat er geen godheid waardig is om aanbeden behalve Allaah, alleen is Hij zonder deelgenoot, en Hij is Al-Haqq Al-Moebien. En ik getuig verder dat Mohammed Zijn Dienaar en Boodschapper is. Moge de Vredeswensen en Zegeningen van Allaah met hem zijn, zijn Metgezellen en zijn familieleden.

Voor wat nu volgt: Ik heb werkelijk nagedacht over wat heeft plaatsgevonden tijdens de laatste Fitnah en de consequenties en resultaten die verschenen zijn onder onze jeugd en onder onze broeders die op de Manhadj van es-Selef as-Saalih zitten. Ik geloof dat de hoeveelheid van qiel wal qaal (gepraat) afkomstig is van diegenen die weinig ervaring hebben met kennis en weinig inzicht hebben van de Allaah’s Dien, Zijn Wetgeving, of waarop de Selef zaten, een reden is waarom deze Fitnah is aangestoken en voor het verspreiden van de vlammen ervan, in het speciaal omdat de meerderheid van deze problemen, terug kunnen worden herleid naar het Internet en wat daarop gezegd en geschreven wordt, van degenen die ik net beschreven heb.

En van de meest belangrijke zaken (van Fitnah) is de handeling om zich achter een (valse) naam te verschuilen, titels, of koenyahs die de identiteit van een persoon verbergen.

Dus in een poging om dit probleem te verhelpen, dat met de dag groeit, en een steeds groter effect teweegbrengt, en groeit, nodig ik daarom mijn waarachtige broeders uit om de hadieth van de Boodschapper van Allaah (salallaahoe 'alayhie was sallem) toe te passen:

“Degene die in Allaah en Laatste Dag gelooft, laat hij een goed woord zeggen of anders stil zijn.”[1]

En zoals ook Ibn Sirien (rahiemahoellaah) gezegd heeft:

“Waarlijk deze kennis is religie, dus pas op van wie jullie, jullie Dien nemen”.

En dit wordt dus gedaan door iemands echte naam op te geven, want wie ook maar deel wil nemen en iets op wil schrijven op deze forums, in het speciaal de Sahab Selefie forum, laat hij deelnemen met ons om de groei van deze problemen en dit gepraat in te perken.

Na gekeken te hebben in de voordelen om berichten met iemands werkelijke naam te posten, springen in eerste instantie de volgende zaken voor de geest:

Men zal zijn tijd nemen, overwegen, en diep nadenken voordat men iets zal posten.

We zullen het kennisniveau en de Manhadj van de persoon te weten komen.

Er zal geen haast of onnodige haast zijn in het verspreiden van zaken vóór ze te bevestigen en ze terug te verwijzen naar de mensen van kennis.

Het schrijven van zaken onder iemands werkelijke naam zal een zeker gevoel van verantwoordelijkheid meebrengen en verantwoordelijkheid voor wat geschreven wordt.

Het zal het overmatige schrijven en verspreiden (van zaken die geen profijt hebben) verminderen.

Het zal het schrijven en het bieden van advies beperken aan de mensen van kennis en hun studenten, en niet aan elke Jan, Klaas of Henk om te posten.

Het zal de mensen van kennis naar voren plaatsen en hun werkelijke positie verduidelijken en hun werkelijke recht en gezag met betrekking tot leiding, onderricht en kritiek.

Het zal de Selefie Manhadj doen duidelijk maken in zijn meest schone vorm en complete gestalte, bij wijze van de overleveraars en hun toestanden en persoonlijkheden te kennen.

We zullen in staat zijn om de Sharie’ah regelgeving toe te passen op de verzetters, zij die zich koppig verzetten (tegen de juiste weg), en de leugenaars. We zullen in staat zijn om overleveringen te bevestigen en te verifiëren als wij de individuen kennen, maar deze mogelijkheid zal verdwijnen of vervagen als wij hen niet kennen, of als zij anoniem zijn.

Er zal een toename zijn van profijtvolle stukken met kennis, die de Manhadj doen verduidelijken, en zwakke overleveringen of overleveringen die geen profijt bevatten, zullen afnemen.

We zullen ons verheffen en niet verlagen tot de manieren van de Hizbiyien (bevooroordeelde partijgenoten) en de mensen van geheime bewegingen en organisaties, en wij zullen hun verberging en verschuiling achter bijnamen of koenyahs tegenstrijdig zijn, wanneer hun eigenschappen en vergiftigingen bekend worden.

We zullen helderheid en wederzijdse oprechtheid verspreiden, twee karaktereigenschappen die tot de meest belangrijke eigenschappen van de Selefie Manhadj behoren.

Er zijn nog andere voordelen en goede resultaten die we hopen te winnen door het openlijk tonen van iemands werkelijke namen. Dus ik hoop dat wij de eersten zullen zijn om deze goede manier toe te passen op het Internet, zodat wij daarmee beloning verkrijgen, en beloning voor een ieder die ons daarin in volgt.

Dus ik herhaal nogmaals, ik doe een oproep aan onze beluste Selefie-jeugd, zij die toegewijd zijn aan het verspreiden van het goede, en het slechte af te weren en deuren en straten ervan op slot doen. Ik doe een oproep aan hen om positief te reageren op deze uitnodiging en dit verzoek. En ik doe een oproep aan hen om dit verzoek te bekijken met hun intellect gebaseerd op de zuivere wetgeving dat profijt probeert te geven aan elke vorm van goedheid en elk kwaad probeert af te weren. Zij zullen tot de conclusie komen dat het hun Da’wah onderscheidend maakt, de oprechtheid en innerlijke schoonheid ervan toont, en de veiligheid van de Manhadj van hun Da’wah alsook hun goede intentie.

En ik hoop dat de broeders die verantwoordelijk zijn voor Sahab.net met ons deelnemen om deze uitnodiging en verzoek over te brengen, om deze post zo lang mogelijk bovenaan te houden, zodat al of het merendeel van onze jeugd het zal lezen. En ik hoop dat zij de mensen de mogelijkheid bieden om zich met hun echte namen in te schrijven en hun koenyahs en bijnamen te veranderen.

En moge Allaah’s Sallaah en een grote hoeveelheid van Sallaam met onze Profeet Mohammed zijn, met zijn Familieleden en Metgezellen tot aan de Dag des Oordeels, en alle Lof en Dank aan Allaah, de Heer van de gehele schepping.

Geschreven door: ‘Obaid bin ‘Abdillaah bin Soelaymaan Al-Djaabirie

Voormalig professor aan de Islaamitische Universiteit van Al-Madienah.

Op 1423/7/21 wat overeenkomt met 28/9/2002.

Bron: www.sahab.net[1] Een authentieke hadieth verzameld door Al-Boechaarie (6136) en Moslim (171) op gezag van Aboe Hoerairah (radiallaahoe ta'alla 'anhoe).
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Algemeen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum