ah-lu-sunnah waldjamaa3a met de begrip van de selefoes saalih
Het wrijven over de sokken bij het verrichten van Woedhoe

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Fiqh
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Oum 'Abdul-Qadir
Modertor


Geregistreerd op: 15 Mei 2008
Berichten: 58

BerichtGeplaatst: 15-05-2008 22:59:42    Onderwerp: Het wrijven over de sokken bij het verrichten van Woedhoe Reageren met citaat
Het wrijven over de sokken bij het verrichten van Woedhoe

Geschreven door Shaych Mohammed bin Saalih al-'Othaymien

Vraag:

"Als een persoon woedhoe maakt en over zijn sokken wrijft, en tijdens de periode dat het wrijven over de sokken voortduurt, doet hij zijn sokken uit, voor het 'Asr gebed bijvoorbeeld, kan hij dan bidden en is zijn Salaat dan correct of komt zijn woedhoe ten einde omdat hij zijn sokken uit doet?"


Antwoord:

"Het correcte antwoord van de antwoorden van de mensen van kennis is het antwoord dat Shaych al-Islaam Ibn Taymiyyah gekozen heeft en een gemeenschap van de mensen van kennis, en dat is dat de woedhoe niet tot een einde komt door het uitdoen van de sokken.

Dus wanneer een persoon zijn sokken uit doet en hij bevindt zich in een staat van reinheid en hij heeft over zijn sokken gewreven dan komt zijn woedhoe niet tot een einde. En dat is omdat als een persoon over zijn sokken wrijft dan is zijn reinheid compleet met de bewijzen die er daarvoor zijn uit de Sharie'ah en die reinheid kan slechts tot een einde komen met een bewijs uit de Sharie'ah. En er is geen daliel (bewijs) voor dat als de sokken of kousen waarover gewreven is uit worden getrokken dat het de woedhoe teniet doet. En dit betekent dus dat zijn woedhoe voortduurt. Echter, als hij de sokken weer opnieuw aantrekt en daar vervolgens opnieuw wil over gaan wrijven, dan kan dit niet volgens hetgeen ik weet van de uitspraken van de mensen van kennis."

Bron: 'Buhooth wa Fataawah fee Mash 'alaa al-Khufayn' (Onderzoeken en Fataawah over het wrijven over de sokken), vraag 19

Ahloelhadieth.com
_________________
''..En vreest een Dag waarop de ene ziel niets voor de andere ziel kan doen en er geen losprijs van haar aanvaard zal worden, geen voorspraak zal haar baten. En zij zullen niet geholpen worden.'' (2:123)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Fiqh Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum