ah-lu-sunnah waldjamaa3a met de begrip van de selefoes saalih
de Mooie Namen en Verheven Eigenschappen van Allaah

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Aqieda
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Oum 'Abdul-Qadir
Modertor


Geregistreerd op: 15 Mei 2008
Berichten: 58

BerichtGeplaatst: 15-05-2008 23:18:00    Onderwerp: de Mooie Namen en Verheven Eigenschappen van Allaah Reageren met citaat
Het kennen van de Mooie Namen en Verheven Eigenschappen van Allaah

De Namen en Eigenschappen van Allaah die in het Boek en in de Soenah voorkomen, duiden op de absolute perfectie van Allaah in alle opzichten. Daarom is dit één van de geweldigste onderwerpen van kennis warmee een toename van Al-Imaan tot stand komt.

Als men zich bezighoudt met het kennen en begrijpen ervan en totale onderzoek ernaar verricht, dan bevat dit een groot voordeel en een geweldig nut, zoals:

1. De wetenschap van Eenheid van Allaah in Zijn Namen en Eigenschappen is veruit de meest nobele en meest verheven wetenschap. Zich bezighouden met het begrijpen ervan en onderzoek ernaar doen is bezigheid met het hoogwaardigste doel. Als de dienaar deze wetenschap verkrijgt, dan behoort dat tot de meest nobele giften.

2. Het kennen van Allaah nodigt uit naar zijn liefde, angst, vrees, hoop en naar de zuivere toewijding van daden aan Hem. Dit is de essentie van het geluk van de dienaar. Er is geen weg naar het kennen van Allaah, behalve door het kennen van Zijn Namen en Eigenschappen, en het verkrijgen van inzicht in het begrip van haar betekenissen.

3. Allaah heeft de schepping geschapen opdat zij Hem kennen en Hem [alleen] aanbidden. Dit is het doel dat van hen verwacht wordt. Als men zich hiermee bezighoudt, dan houdt hij zich dus bezig met het doel waarvoor hij geschapen is. Als men dit echter verzaakt en verwaarloost, dan is dat een verwaarlozing van het doel waarvoor hij geschapen is. Het is er lelijk als een dienaar onwetend is over Zijn Heer en zich afwendt van de kennismaking met Hem. Allaah begunstigt hem immers continu en onafgeboken en hij ontvangt geweldige verdiensten van Hem in alle opzichten.

4. Het geloven in Allaah is één van de zuilen van Al-Imaan. Sterker nog, het is de meest uitmintende zuil en het fundament van Al-Imaan. Al-Imaan is niet alleen maar het zeggen dat men gelooft n Allaah, zonder zijn Heer te kennen. De ware aard van Al-Imaan is echter dat men Degene waarin hij gelooft, kent. Hij dient zijn uiterste best te doen om Zijn Namen en Eigenschappen te leren kennen, totdat hij het niveau van overtuiging bereikt. De maten van Imaan van een persoon is afhankelijk van de mate waarin hij zijn Heer kent. Hoe meer zijn kennis van zijn Heer wordt, hoe meer zijn Imaan toeneemt. Hoe meer zijn kennis van zijn Heer afneemt, hoe meer zijn Imaan afneemt. De kortste route die hem hiertoe leidt, is het overpeinzen van Zijn Eigenschappen en Namen.

5. Het fundament van alle zaken is de kennis over Allaah. Het is zelfs zo dat wie Hem daadwerkelijk kent, zijn kennis over zijn Eigenschappen en Handelingen aandraagt als bewijs voor wat Hij doet en wat Hij aan regels vervaardigt. Hij (Allaah) doet immers alleen maar wat conform Zijn Namen en Eigenschappen is. Zijn handelingen zijn gecentreerd tussen gerechtigheid, begunstiging en wijsheid. Daarom vaardigt Hij alleen regels uit die conform Zijn lof, wijsheid verdienste en gerechtigheid zijn. Al zijn berichtgevingen zijn waaheidsgetrouw en eerlijk. Zijn verboden en geboden zijn gerechtigheid en wijsheid.

Toename & Afname van Al-Imaan
Auteur: Sheikh Abdur-Razzaaq ibn 'Abdil-Muhsin Al-'Abbaad
Vertaler(s): Mohamed Bendaoud
Uitgeverij: Ahl-ul-Hadith Publicaties
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 200
_________________
''..En vreest een Dag waarop de ene ziel niets voor de andere ziel kan doen en er geen losprijs van haar aanvaard zal worden, geen voorspraak zal haar baten. En zij zullen niet geholpen worden.'' (2:123)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Aqieda Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum