ah-lu-sunnah waldjamaa3a met de begrip van de selefoes saalih
Amr Khaled!

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Weerleggingen van dwaling
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
ah-lu-sunnah
Admin


Geregistreerd op: 15 Mei 2008
Berichten: 36

BerichtGeplaatst: 15-05-2008 21:34:23    Onderwerp: Amr Khaled! Reageren met citaat
Vraag:

“Edele Shaych Ahmed ibn Yehya an-Nedjmie, moge Allaah goed voor u zijn en u een gezegend leven geven. Er is een man die bekend staat onder de naam 'Amr Chaalid, veel mensen bewonderen hem en beweren dat dit komt omdat er veel zangers en zangeressen (filmsterren e.d.) van onder de zondaren via hem leiding hebben gekregen! Niet te vergeten dat hij zijn baard heeft weggeschoren en zijn kleding beneden zijn enkels draagt! (De vraag is:) Wat weet u over deze persoon, en hoe weerleggen we de bewering van dat veel mensen via zijn uitnodiging leiding hebben gekregen?”

Antwoord:

“Alhamdoellillaah was-salaatoe was-selaamoe 'ala Rasoellillaah wa 'ala aalihie wa sahbihie, en wat volgt:

De uitnodiging naar Allaah moet gebaseerd zijn op datgene wat de Boodschapper van Allaah (salallaahoe 'alayhie was sallem) heeft geboden. Het moet ook zo zijn dat de uitnodiger zelf, voٍr iedereen die hij uitnodigt, handelt naar de gehoorzaamheid van Allaah! Daarom wat betreft 'Amr Chaalid, er wordt vermeld dat zijn lezingen in het bijzijn van een menigte van mannen en vrouwen -met ontblote gezichten- zijn, en andere zaken die over hem vermeld worden! En dit alles duidt op het feit dat zijn handelingen in tegenstelling zijn van de Islaamitische Wet. Het is echter een verplichting voor de uitnodiger dat hij de Geboden van Allaah (soebhaanahoe wa Ta’ala) zelf (eerst) praktiseert, en Zijn Verboden ontwijkt. Wanneer iemand echter deze (zojuist genoemde) eigenschappen bezit, dan is hij niet bekwaam om een uitnodiger te zijn. Het is een verplichting dat de uitnodiger eerst zichzelf verbiedt, voordat hij anderen (degenen die hij aanspreekt) gaat verbieden! En Allaah (soebhaanahoe wa Ta'ala) zegt:

“Gebieden jullie de mensen al-Birr (alles omvattend woord voor het goede) en jullie vergeten julliezelf, terwijl jullie het Boek lezen!? Denken jullie dan niet na?”

Het is dus aan de uitnodiger om zichzelf betreffende dit te rectificeren! Zijn ('Amr Chaalid) handelingen, bekritiseren zijn uitnodiging. En het is alsof hij de dingen die hij doet, doet omwille van iets wat hij in zichzelf verbergt, of omwille van een bepaalde doelstelling die achter zijn da’wah schuilt! En wiens situatie zoals deze is, zal niet slagen! En het is een verplichting om hem te stoppen teneinde de valsheden te stoppen die plaats vinden bij de bijeenkomsten die hij houdt, zoals wij hebben gehoord. En Allaah is de Bron van succes!!!

En wat betreft de uitspraak die twijfel teweeg doet brengen: “Omdat er veel zangers en zangeressen van onder de zondaren via hem leiding hebben gekregen!” Dit is een misplaatste reden en een valse twijfel, want een dienaar krijgt beloning van Allaah als hij de Wetten van Allaah zelf naleeft en toepast op degene die hij ontmoet (i.e. zijn studenten deze Wetten onderwijst) en hen het slechte verbiedt. En wat niet volgens dit (deze Wetten) gebeurt is niet van deze aard, en hierop zijn zijn handelingen vals en niet correct! En Allaah is de Bron van succes!!!”

[Einde uitspraak van Shaych Ahmed an-Nedjmie
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    ah-lu-sunnah // Weerleggingen van dwaling Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 
Powered by phpBB and Andrew Charron
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum